RECENTLY ADDED

PROCEED TO CHECKOUT
AVAILABLE AT SELECTED STORES | FREE BENELUX SHIPPING | FREE INTERNATIONAL SHIPPING OVER €500
Over Culet Jewellery2019-10-23T12:39:09+00:00

ONS VERHAAL

Maar weinig bedrijven kunnen zeggen dat hun geschiedenis in de diamantindustrie meer dan een eeuw teruggaat – maar bij Culet Jewellery kunnen we dat wel. 

Voor ons zijn diamanten sieraden een familiehistorie, gestart door onder betovergrootvader en een die al vijf generaties doorloopt. 

130 jaar geleden besloot Hendrik Casper Boom aan de slag te gaan in de diamantindustrie in Amsterdam. Op 21 Juli 1887 registreerde hij zichzelf als een diamant slijper van beroep. 

Waarom hij als jonge man besloot om de diamantindustrie in te gaan in een mysterie, aangezien zijn vader een bakker was. Iets wat in die tijd al snel betekende dat jij in dezelfde voetsporen zou treden. Maar Hendrik Casper Boom begon met deze stap een traditie van ambachtslieden die generaties lang door zou lopen.

Tientallen jaren later in een naoorlogs Amsterdam, ontmoette een jonge diamantsnijster, Hendrika Krumfuss, de diamantslijper Henk Pas. De twee werden verliefd en al snel volgden een huwelijk, drie kinderen en een succesvol bedrijf.

Drie generaties later, leeft hun erfgoed voort in de vorm van Culet Jewellery. Culet’s wortels in de sieradenindustrie echoën door de eeuwen heen. Culet staat voor onze moeder, onze grootmoeder en grootvader – onze betoverovergrootouders en alle generaties daarvoor.

Door deze rijke geschiedenis van ervaring begrijpen wij kwaliteit.

Culet staat voor tijdloze schoonheid, met alleen de hoogste kwaliteit van materiaal, handgemaakt of met de hand afgewerkt.

“We gebruiken alleen echt 14k en 18k goud en echte diamanten of edelstenen in onze sieraden – het is nooit zilver of verguld met nep(edel)stenen.”

ONZE ETHIEK

Kwaliteit is waar we bij Culet Jewellery de focus zetten. We willen prachtige en draagbare sieraden creëren die voor altijd met je mee gaan.

Om deze reden gebruiken we alleen echt 14k en 18k goud en echte diamanten of edelstenen in onze sieraden – het is nooit zilver of verguld met nep (edel)stenen.

Onze familiehistorie, liefde voor Amsterdam en relatie als zussen heeft ons geïnspireerd om een collectie te creëren dat geliefd is door vrouwen wereldwijd.

Door de laatste trends en klassieke designs te combineren is onze collectie prachtig, leuk en erg draagbaar. Het maakt niet uit of je één sieraad draagt of een stapel – Culet Jewellery zal extra flair brengen aan je outfit en je zal er fantastisch uit zien.

Culet Jewellery is verkrijgbaar bij geselecteerde juweliers en online via onze website. Voor meer informatie en een winkel bij u in de buurt, ga naar winkelzoeker.